Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands hälso- och sjukvård cannot guarantee the accuracy of the translation.

Sjukskötare vaccinerar patient med munskydd

18 år och äldre i medicinsk riskgrupp kan boka tid för fjärde dosen

Nu kan 18 år fyllda i medicinsk riskgrupp ringa hälsocentralen och boka tid för fjärde dosen coronavaccin. Även 65-plussare som inte hör till riskgrupp är välkomna att boka tid för dos fyra via webbokningen.

Om du är 18 år eller äldre och tillhör en medicinsk riskgrupp kan du boka tid för fjärde dosen coronavaccin från och med tisdagen den 9 augusti. Du kan inte boka via webbokningen utan ska ringa hälsocentralen, 018-538 500.

Du hittar information om riskgrupperna på sidan Aktuellt om coronavaccineringen - se rubrikerna Riskgrupp 1 och Riskgrupp 2

65-plussare kan boka tid via webbokningen

Webbokningen är öppen för alla 65 år fyllda som inte tillhör riskgrupp – det finns gott om tider att boka för fjärde dosen.

Vaccinationerna sker i första hand på hälsocentralen i Mariehamn, men det finns även enstaka tider på Godby hälsocentral. 

Skärgårdsbor bokar via hälso- och sjukvårdsmottagningen

Skärgårdsbor uppmanas kontakta kommunens hälso- och sjukvårdsmottagning för en vaccinationstid.

Tre månader mellan doserna

Det rekommenderade mellanrummet mellan dos tre och fyra är tre månader. Genomgången sjukdom motsvarar en vaccindos. Med andra ord behöver den som haft covid-19 efter dos tre inte ta dos fyra.
– Tänk på att det ska ha gått minst sex veckor mellan en vaccindos och en infektion för att de ska räknas som två händelser, säger tillförordnad smittskyddsläkare och vikarierande klinikchef Anna-Maria Sjölund.

60-plussare är nästa i tur för fjärde dosen

Vi erbjuder snart en fjärde dos åt alla 60-plussare som inte tillhör medicinsk riskgrupp.

Publicerad
Uppdaterad