Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands hälso- och sjukvård cannot guarantee the accuracy of the translation.

Äldre dam med ansiktsmask blir vaccinerad

THL rekommenderar en fjärde dos till 80-plussare

Institutet för hälsa och välfärd (THL) rekommenderar en fjärde dos coronavaccin till personer som fyllt 80 år eller bor på vårdhem för äldre.

THL rekommenderar att 80-plussare och personer som bor på vårdhem för äldre tar en fjärde dos coronavaccin. 
Hemmaboende och hemsjukvårdspatienter bokar själva tid via webbokningen som öppnar fredagen den 25 mars under dagen. De blir vaccinerade i Sviby från och med söndagen den 27 mars.

Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot bokningar per telefon.

Hemsjukvården börjar vaccinera patienter på effektiverat serviceboende (ESB), på institutioner och i skärgården så snart som möjligt.

Vaccineringen flyttar till hälsocentralerna i april

Vaccinationsverksamheten i Postens lokaler i Sviby upphör från och med april. Därefter utförs vaccinationerna på hälsocentralerna. Det går ännu inte att boka vaccinationstider för april, men vi hoppas ha allt på plats inom en vecka.

Om du har haft covid-19

Den som har fått tre doser vaccin och har haft covid-19 behöver inte en fjärde dos. Den som har fått bara två doser vaccin och har haft covid-19 behöver en fjärde dos. I det fallet ska det ska ha gått minst tre månader efter genomgången sjukdom eller senaste vaccindos.
 

Publicerad
Uppdaterad