Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands hälso- och sjukvård cannot guarantee the accuracy of the translation.

Coronavaccinampuller

ÅHS flyttar fram vaccinationstider på grund av vaccinbrist

ÅHS har för tillfället ont om coronavaccin, och är därför tvungna att flytta fram bokade vaccinationstider. En större leverans vaccin väntas i februari.

ÅHS har använt nästan allt vaccin som fanns i lager, och leveransen av nya doser har inte motsvarat behovet. Därför har vi varit tvungna att flytta fram vaccinationstiderna två veckor för cirka 800 personer.

Om din tid är flyttad har du fått meddelande via SMS. Om den nya tiden inte passar kan du boka om den själv med den bokningskod du fått tidigare.

Efter nyår ökade ÅHS på vaccinationstempot för dos tre. Vi omplacerade personal och rekryterade frivillig sjukvårdspersonal. Tack vare den insatsen har vi vaccinerat 6 258 vaccindoser vuxna hittills i januari. Majoriteten av dem har fått dos tre, och ungefär 250 dos ett eller två.

I februari väntas igen större leveranser och vi kan återuppta ett högre vaccinationstempo. Tiderna planeras in så snart vi har fått bekräftelse på leveranserna.

Publicerad
Uppdaterad