Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands hälso- och sjukvård cannot guarantee the accuracy of the translation.

Jodtabletter

Jodtabletter lämpliga för barn under 3-år finns nu tillgängliga på Åland och utdelning påbörjas under vecka 28 till gravida och familjer skrivna på Åland. Familjer som har barn inbokade på barnrådgivningen inom den närmaste månaden, kan få dessa tabletter där. Mödrarådgivningen delar på samma sätt ut jodtabletter åt gravida. De som inte har någon tid inbokad inom den närmaste månaden kan hämtas ut på ÅHS.
Under vecka 28 gäller onsdag 12/7 samt torsdag 13/7 kl 12-16 i ÅHS konferenslokal.
Under vecka 29 gäller onsdag 19/7 samt torsdag 20/7 kl 14-16 i ÅHS konferenslokal.
Uppdatering om fler tider kommer inom kort.

Är man bosatt i skärgården, hänvisas man till att ta kontakt med sin egen hälsovårdsmottagning för att få jod-tabletter.

Jodtabletter till barn under tre år delas ut via ÅHS, eftersom det på de privata apoteken för tillfället inte finns jodtabletter med dosering som lämpar sig för barn under tre år. .

Gällande barn som fyllt tre år och vuxna upp till 40 år bör social- och hälsovårdsministeriet direktiv följas, och jodtabletterna kan köpas på apoteket.

I övrigt hänvisas till information på Strålskyddsmyndighetens hemsida 

Publicerad
Uppdaterad