Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands hälso- och sjukvård cannot guarantee the accuracy of the translation.

gravid kvinna undersöks

En trygg förlossning, livesänd information to 21.9 kl. 18–18.45

Att få ett barn kan vara den bästa upplevelsen i mångas människors liv. Förlossningen kan däremot kännas skrämmande. Hur förbereder man sig för en förlossning på bästa sätt? Hur får personalen på ÅUCS föderskan att känna sig så trygg som möjligt?

Dessa och många fler frågor får du svar på i vår livesändning torsdag 21 september klockan 18-18:45. Som experter fungerar avdelningsöverläkare Eeva Ekholm och barnmorskan Johanna Jahnsson från ÅUCS. Också en mamma med sin bebis deltar i sändningen.

Mer än 90 procent av alla gravida kvinnor planerar att föda genom vaginal förlossning. Det är den säkraste förlossningsmetoden för både mamman och barnet i de flesta fall. I regel behöver man inte ingripa i en förlossning där förloppet är normalt. På ÅUCS har vi noggrann uppsikt över föderskans och barnets tillstånd under hela förlossningen. En normal vaginal förlossning sköts av en barnmorska men vid behov tillkallas läkare.

Ungefär 20 procent av alla förlossningar på ÅUCS sker med kejsarsnitt, varav ungefär hälften är planerade och hälften är akuta.

På ÅUCS Fyrsjukhus i Åbo föds cirka 4 000 barn årligen. Vi eftersträvar att vara familjecentrerade och att beakta familjernas individuella behov. Vi följer principerna för barnvänligt sjukhus enligt WHO.

Se sändningen här

Publicerad
Uppdaterad