Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands hälso- och sjukvård cannot guarantee the accuracy of the translation.

Patient som träffar sin läkare via videobesök

Är ditt nästa besök ett videobesök?

Videobesök är smidigt i många situationer som inte kräver en fysisk undersökning. Just nu är det också ett bra alternativ för att minska risken för spridning av covid-19. Om du i samband med videobesöket bedöms vara i behov av ytterligare undersökning, provtagning eller uppföljning får du tid för ett fysiskt besök.

Kallelse i sms

Du får kallelsen till ditt videobesök i ett sms. Du kan också få kallelsen som e-post om vi har din e-postadress.

Så här går videobesöket till

  1. När du har ett bokat videobesök använder du din telefon (smartphone) eller surfplatta. Ladda ner ÅHS-appen kostnadsfritt från AppStore eller GooglePlay.
  2. Några minuter innan din bokade tid loggar du in i appen. Välj Mina ärenden så kommer du till inloggningssidan. Du kan välja att logga in med bankkoder eller med en kod som du får genom sms.
  3. Välj ditt besök och tryck på ”Anslut till möte”. Vänta i det som kallas lobbyn. Videobesöket startar när vårdgivaren ansluter till mötet.

En användarguide med bilder och lite mer information hittar du under rubriken Bilagor på denna sida.

I kallelsen finns länk till appen

I sms:et med din kallelse finns en länk så att du enkelt kan ladda ner appen. Du kan också ladda ner den direkt via AppStore eller GooglePlay.

Om du har en android-enhet och får ett meddelande från GooglePlay att du är i fel land kan du åtgärda situationen genom att följa instruktionerna på Ålcoms webbplats.

Avgifter

Videobesöket har samma pris som ett fysiskt besök. Högkostnadsskyddet gäller som vanligt.

Publicerad
Uppdaterad