Jobba hos ÅHS

ÅHS är en trygg arbetsgivare och samtidigt en av de största på Åland med ca 1000 anställda. ÅHS har landskapet Åland som huvudman och ansvarar för hela den offentliga hälso- och sjukvården i landskapet. I dagsläget har Åland cirka 29 000 invånare.

Verksamheten
Läkare, sjukskötare, annan vårdpersonal samt tandläkare, olika terapeuter och övrig special- och servicepersonal bildar tillsammans en kreativ och kunskapsinriktad organisation.

Verksamheten är huvudsakligen koncentrerad till Mariehamn, men möjligheter till ett intressant och givande arbete på landsbygden och i skärgården finns också. ÅHS har verksamhet i alla de åländska kommunerna, som är 16 till antalet.

Jämställdhet
ÅHS är i dagsläget en kvinnodominerad arbetsplats men vi strävar kontinuerligt till att skapa en arbetsplats med jämnare fördelning mellan kvinnor och män. Vi ser därför gärna sökanden av båda könen till alla våra lediganslagna platser.

För personalen
Åland har ett eget tjänstekollektivavtal som är anpassat till de lokala förhållandena. Till exempel betalas ett allmänt lönetillägg på 121,24 euro/månad, i folkmun kallat "ålandstillägg", till alla anställda.

Under Läs mer till höger på sidan hittar du ÅHS anställningsvillkor
med uppgifter om löner och andra specialbestämmelser samt landskapets tjänstekollektivavtal där du hittar övriga anställningsvillkor.

ÅHS har ett antal personalbostäder och kan hjälpa till med att skaffa en bostad.

Livet på Åland
ÅHS erbjuder en trygg arbetsplats i en rofylld och naturskön omgivning. Nöjes- och kulturlivet sjuder av aktivitet, särskilt under sommaren då festivaler som Rockoff och Ålands Sjödagar fyller evenemangskalendern.

Åland har även ett stort utbud av olika aktiviteter. Golf, segling, långfärdsskridsko, simning och moderna gym för att nämna några. Möjligheterna är nästan obegränsade. Dessutom ligger Stockholm bara tre timmar bort. Du kan åka på morgonen och vara hemma igen på kvällen.

Men den bästa aktiviteten är kanske ändå att göra ingenting - att umgås med familj eller vänner och njuta av den harmoniska tillvaron i det vackra skärgårdssamhället. 

Strax Online