Mental hälsa - vuxen

På hälsocentralen i Mariehamn finns en mottagning för mental hälsa för vuxna (tidigare "Psykologmottagningen"). På mottagningen arbetar två psykiatriska sjukskötare samt en läkare på deltid. För närvarande arbetar ingen psykolog på mottagningen p.g.a. föräldraledighet.

Typ av problem som behandlas
Mottagningen behandlar problematik på primärvårdsnivå, så som lätta depressioner, lätt ångestproblematik, stress- och utmattningsproblematik, sömnsvårigheter och livskriser. Vid svårare problematik hänvisas patienter till vuxenpsykiatriska mottagningen.

Remiss

Du kommer till mottagningen med remiss från någon av primärvårdens enheter, t.ex. hälsocentralen eller hälsovårdarnas mottagningar. Besöken är kostnadsfria och sker dagtid vid hälsocentralen i Mariehamn. Mottagningen erbjuder stödsamtal samt krissamtal. Vi arbetar både individuellt och i grupp.

Behov av brådskande vård

Vid behov av brådskande vård, kontakta hälsocentralen tfn 018-538500; vardagar kl. 8-16, helger kl. 9-16. Vid akut hjälpbehov, kontakta psykiatrins jour på telefon 018-535100.

 

Kontakt

Psykiatrisk sjukskötare
Jessica Enros
Telefon: 018-5355 (vxl)
Telefontid:
tis och tors kl. 12.00–12.30

Psykiatrisk sjukskötare
Pauliina Aarnio
Telefon: 018-5355 (vxl)
Telefontid:
mån och fre kl. 12.00–12.30 

 


Tyck till

Vi vill gärna utveckla vår verksamhet och göra det ännu bättre för våra patienter. Tveka därför inte att ge oss synpunkter om det som är bra och om det som kan förbättras. Rikta dina synpunkter till tyck till om ÅHS

Obs! Vänd dig direkt till patientombudsmannen om du vill anmärka på ett patientärende - detta med tanke på patientsekretessen.


Strax Online