Hemsjukvård

Vårdpersonal eller läkare bedömer behovet av hemsjukvård. Hemsjukvården vid ÅHS har det medicinska ansvaret - som medicindelning och sjukvårdsuppgifter - medan kommunernas hemtjänst/hemvård ansvarar för den sociala omsorgen.

Målet med hemsjukvården är att hjälpa patienten klara sig självständigt i hemmet.

Våra arbetsuppgifter
Hemsjukvården sköter bland annat omläggningar, medicindelningar, injektioner, bedömningar m.m. och kan även sköta avancerad sjukvård i hemmet, som olika typer av dropp, provtagning, smärtpumpar etc.

I vissa fall ges hemsjukvård för att avlasta anhöriga som vårdar sjuka i hemmet. Hemsjukvård i livets slutskede erbjuds också om patienten önskar det. 

Här finns vi
Mariehamns hemsjukvård är en fristående enhet vid Gullåsen i Mariehamn. Hemsjukvården i Geta, Finström, Saltvik och Sund sköts från Godby hemsjukvård. Hemsjukvården för Lemland, Lumparland, Jomala, Eckerö och Hammarland sköts från Södra Ålands hemsjukvård.

För hemsjukvård i skärgården hänvisar vi till respektive hälso- och sjukvårdsmottagning. Klicka på länken och välj sedan din kommun i menyn till vänster för att få information om de kontaktuppgifter, telefon- och öppettider etc. som gäller vid den hälso- och sjukvårdsmottagning som du ska vända dig till.

Kontakt

Telefon 018-5355 (vxl)

Godby hemsjukvård
Avdelningsskötare
Yvonne Skaglund

Biträdande avdelningsskötare
Jenni Kortelahti

Telefon 018-538 418

Mariehamns hemsjukvård
Avdelningsskötare
Laila Aaltonen
Telefon 018-538 455

Södra Ålands hemsjukvård
Avdelningsskötare
Yvonne Skaglund
Telefon 018–538 418
Tyck till

Vi vill gärna utveckla vår verksamhet och göra det ännu bättre för våra patienter. Tveka därför inte att ge oss synpunkter om det som är bra och om det som kan förbättras. Rikta dina synpunkter till tyck till om ÅHS

Obs! Använd blanketten Anmärkning mot vården eller bemötande (pdf) om du vill anmärka på ett patientärende - detta med tanke på patientsekretessen. Patientombudsmannen kan hjälpa dig med ärendet.


Strax Online