Sjukintyg från första dagen
utfärdas endast i samband med sjukbesök


Primärvården vid ÅHS utfärdar inte sjukintyg från första dagen vid självläkande tillstånd.


En del arbetsgivare har önskemål om sjukintyg från den första sjukfrånvarodagen för sina medarbetare eller för vård av sjukt barn.

Primärvården utfärdar sjukintyg endast i samband med sjukbesök. Vårdbehovet bedöms alltid vid besök på jourmottagningen. Har du till exempel en vanlig förkylning eller magsjuka är du sällan i behov av sjukvård och sjukbesök blir inte aktuellt.

Om du inte är i behov av sjukvård utan bara behöver ett intyg får du vända sig till privatsektorn.

Sjukintyg från studerandehälsovården

Vid studerandehälsovården kan det bli aktuellt med sjukintyg från första dagen som en del av studerandevårdsåtgärder för enskilda studerande. Sjukintyg skrivs endast i särskilda fall och inte något som görs till alla vid första sjukdag.

Skolhälsovårdarna ska underrättas och delta i nätverksmöte tillsammans med grupphandledare/studerande ev. vårdnadshavare innan man beslutar om krav på sjukintyg från första sjukdag.

Inga intyg skrivs per telefon eller via mejl (undantag magsjuka).Telefontid mån-tors kl. 8.00-8.30.

Intyg utfärdas aldrig i efterhand och endast under studerandehälsans drop-in tid kl. 9-11. Om skolhälsovårdarna inte är på plats till exempel på grund av sjukdom/utbildning utfärdas inga intyg.


Publicerad 31.10.2016
Uppdaterad 26.5.2017

 « Tillbaka

Kontakt (öppettider)

Ålands hälso- och sjukvård
Telefon: 018-5355 (vxl)

 


LabbwebbtidsbokningMammografins webbtidsbokningOperationskoordinator kontaktuppgifter
Tyck till
Vi vill gärna utveckla vår verksamhet och göra det ännu bättre för våra patienter. Tveka därför inte att ge oss synpunkter om det som är bra och om det som kan förbättras. Rikta dina synpunkter till tyck till om ÅHS
Strax Online